Jaarlijks wordt door de wooncommissie een hygiënecontrole gehouden. Deze hygiënecontrole is verplicht (art.3.2.1.1 Handboek voor de huurder) en richt zich op de gemeenschappelijke ruimten: keuken, douche, toilet, gang en balkon. Zie voor een uitgebreide lijst de checklist onderaan de pagina. De wooncommissie informeert de bewoners over de hygiënecontrole middels een mail en/of brief. Deze mail en/of brief wordt ten minste vier weken voor de datum van de hygiënecontrole verspreid onder de bewoners.
Hoe kan ik een reparatieverzoek indienen?
Een reparatieverzoek kun je indienen bij Stadswonen op https://www.stadswonenrotterdam.nl/FAQ/Reparatieverzoek. Bij spoedklachten zoals lekkage van gas- of waterleidingen of stormschade bel je naar 010 - 24 56 700 (ook buiten kantoortijden). Voor kleine herstellingen kun je de wooncommissie ook direct een verzoekje sturen door te mailen naar bredestraat.beh@beheerders.stadswonen.nl. Dit betreft het vervangen van lampen in de gemeenschappelijke ruimte of het vervangen van een douchegordijn. Een nieuwe lamp wordt inclusief inbussleutel bezorgd in je postvak.
Wie is verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van de woning?
Het onderhoud van je huurwoning is verdeeld tussen jou als huurder en Stadswonen Rotterdam als verhuurder. In grote lijnen ben jij verantwoordelijk voor de kleine reparaties en dagelijkse onderhoudswerkzaamheden en Stadswonen Rotterdam voor de algemene technische staat van de woningen en woongebouwen. De precieze afspraken zijn opgenomen in de onderhoudswijzers. Bij de downloads vind je een overzicht van de verschillende reparaties en onderhoudswerkzaamheden met de melding wie verantwoordelijk is en hoe hiervoor betaald wordt. Je ziet hier of het valt onder het kleine herstellingfonds, het servicefonds, het fonds inventaris of de schoonmaakkosten.
Voor vragen omtrent een reparatieverzoek kun je contact opnemen met Stadswonen. Is de taak uitgezet bij de wooncommissie van ons gebouw en ben je benieuwd naar de status? Stuur dan een email naar bredestraat.beh@beheerders.stadswonen.nl met het taaknummer in het onderwerp van je bericht. Zo kunnen wij jou snel te woord staan. De maximale afhandeltermijn van reparatieverzoeken voor de wooncommissie bedraagt 10 werkdagen en voor een aannemer 5 werkdagen. (verzoeken met betrekking tot brand)veiligheidsvoorzieningen (o.a. deurdrangers, brandslanghaspels, etc.) zijn uitgesloten van deze afsprakenset; dergelijke verzoeken worden te allen tijde direct doorgezet naar een aannemer om met spoed te herstellen/ repareren.
Op de vierde en negende verdieping zijn twee dakterrassen waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het dakterras op de vierde heeft banken, tafels en een picknicktafel om een mogelijk verblijf nóg aangenamer te maken. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier gebruik kan maken van het dakterras heeft de wooncommissie de volgende regels opgesteld:
(bron: Handleiding Beheer, p65-66, v2017)
Ons woongebouw is voorzien van een snelle internetverbinding via glasvezel. Wij noemen dit netwerk KennisGlas. Is je internetverbinding traag of werkt het helemaal niet? In veel gevallen kun je dit zelf oplossen door het KennisGlas stappenplan te doorlopen. Werkt het nog steeds niet, neem dan rechtstreeks contact op met KennisGlas via helpdesk@kennisglas.nl of telefoonnummer 0900-53 66 47 45 27. Kijk voor meer informatie op https://www.stadswonenrotterdam.nl/FAQ/Internet.